Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 3:59

O Πατριάρχης Αντιοχείας συναντήθηκε με τον Πολωνό Πρόεδρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πολωνία, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Ongy Doda στο Προεδρικό Μέγαρο στη Βαρσοβία, με την παρουσία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από την αντιπροσωπεία της Εκκλησία της Αντιόχειας o Μητροπολίτη Βρετανικών Νήσων και Ιρλανδίας κ. Σιλουανός και o Επίσκοπος Χρυσουπόλεως κ. Κωνσταντίνος, ενώ παρευρέθηκε Επίσκοπος Σιεμάτιτσε κ. Γεώργιος της Πολωνικής Εκκλησίας.

Η συνάντηση αφορούσε την επίσκεψη του Πατριάρχη στην πολωνική εκκλησία και στη μεταφορά μιας ζωντανής εικόνας του τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και στη Συρία, ειδικότερα.

Ο κ. Ιωάννης τόνισε τη σημασία εξεύρεσης μιας ειρηνικής πολιτικής λύσης στην περιοχή, επικαλούμενος το ρόλο που μπορεί να παίξουν τα κρατη και οι κυβερνήσεις στο πλαίσιο αυτό. Επίσης επεσήμανε την ανάγκη να τερματιστεί η κρίση, που παρέχει στον λαό και την κυβέρνηση το βάρος του αναγκαστικού εκτοπισμού.

Επίσης, επεσήμανε ότι αυτό που συμβαίνει με την τρομοκρατία και την απαγωγή είναι περίεργο για το παρόν και το παρελθόν της περιοχής, καθώς η ισλαμική και η χριστιανική παρουσία συνυπάρχουν στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ αναφέρθηκαν στην υπόθεση απαγωγής των Μητροπολίτων Χαλεπίου Παύλου και του Συριοϊακωβίτη Ιωάννη, που έχουν απαχθεί για περισσότερα από τρία χρόνια, εν μέσω σιωπή της διεθνούς κοινότητας.

Όσον αφορά την κατάσταση στο Λίβανο, τόνισε την ανάγκη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα εξασφαλίζει τη λειτουργία των θεσμών.

Από την πλευρά του, ο Πολωνός Πρόεδρος καλωσόρισε τον Πατριάρχη και τα συνοδευτικά μέλη της αντιπροσωπείας του, τονίζοντας ότι κατά την υποδοχή, αυτό που τον κυρίευσε είναι η αίσθηση του δέους και σεβασμού προς αυτή την αυθεντική χριστιανική παρουσία και την κληρονομιά στην Ανατολή.

Ο Πρόεδρος κ. Ongy Doda τόνισε ότι η Πολωνία επιδιώκει να βρει μια ειρηνική διέξοδο από την πολιτική κρίση στη Συρία και επιδιώκει επίσης να υποστηρίξει το έργο ανακούφισης και να δώσει μια χείρα βοηθείας στο Λίβανο, η οποία φέρει ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για το ζήτημα των προσφύγων.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πολωνός Πρόεδρος ευχήθηκε στον Πατριάρχη μια επιτυχημένη επίσκεψη στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας, ενώ ο κ. Ιωάννης του ευχήθηκε επιτυχία στα προεδρικά καθήκοντά του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ