Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:58

O πανηγυρικός Εσπερινός στη Μονή Παναγίας Ελεούσης Κλεισούρας Μεσολογγίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε χθες το απόγευμα ο Μεγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Κλεισούρας Μεσολογγίου. Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλιας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτος μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Η Παναγία μας πάντοτε θαυματουργεί. Σήμερα εορτάζουμε το θαύμα της στο Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κωνσταντινουπόλεως. Η Παναγία τιμήθηκε όσο κανείς άλλος άνθρωπος στη γη γιατί ήταν ο αγιώτερος άνθρωπος που έζησε στον πλανήτη μας.

Στην Καινή Διαθήκη φαίνεται η ιδιαιτέρα τιμή με την οποία τιμήθηκε η Παναγία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας την τιμάει επάξια. Τιμάται η Παναγία γιατί καλλιέργησε όλες τις αρετές, τιμάται γιατί έσκυψε αυχένα και καρδιά και επήκουσε στο θείο θέλημα. Γιαυτό είναι ευλογημένη και κεχαριτωμένη.

Σήμερα εμείς, ας κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά της ψυχής μας, μπροστά στον εγωισμό και τις προκλήσεις του κόσμου και ας μιμηθούμε την Παναγία μας. Ας υπακούσουμε στο θείο θέλημα. Μόνο έτσι θα καλλιεργηθούμε, θα στερεώσουμε μέσα μας αρετές, θα είμαστε τιμημένοι από τον Θεό μας και άξιοι της σωτηρίας μας…» Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμας, τέλεσε Τριασάγιο στον τάφο του προκατόχου του, Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Θεοκλήτου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής.

Σήμερα το βράδυ τελείται ολονύκτια Ιερά Αγρυπνία, την κυριώνυμο ημέρα θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Ιερές Παρακλήσεις και διάφορες άλλες Ιερές Ακολουθίες ενώ το Σάββατο της Διακαινησίμου το πρωί καθώς και την Κυριακή του Θωμά το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Εκ της Ιεράς Μονής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ