Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:08

O Μητροπολίτης Χίου χειροτόνησε τον αφοσιωμένο διάκονό του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου, εορτή της συνάξεως των εν Βροντάδω της Χίου διαλαμψάντων Αγίων, επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκος, για να χειροτονήσει εις Πρεσβύτερον τον επί τρία συναπτά έτη Αρχιδιάκονό του π. Νεκτάριο Κωστάλα.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο από πιστούς Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε το μυστήριο του δευτέρου βαθμού της Ιεροσύνης. Απευθυνόμενος στον «αγαπητό του πνευματικό γιό», όπως αποκάλεσε τον π. Νεκτάριο, του υπενθύμισε σημαντικούς σταθμούς της τριετούς διακονίας κοντά στον Επίσκοπό του, στον ιερό κι ευλογημένο τούτο τόπο που η Ορθόδοξη Εκκλησία και το ελληνικό έθνος είναι οντότητες ταυτόσημες και αποτελεί ανεπίτρεπτη, διωκτική, βλάσφημη και υβριστική, καταστρεπτική ενέργεια η επιχείρηση οποιουδήποτε να τις διαχωρίσει.

Επεσήμανε, επίσης, στο ιεροπρεπές, ευπρεπές, φιλόθεο και υπάκουο πνευματικό του παιδί, ότι σήκωσε ένα μικρό κομμάτι από το Σταυρό του Επισκόπου του πριν από ένα χρόνο, στη διάρκεια του διωγμού και του πολέμου κατά του Μητροπολίτου, όταν αυτός μίλησε με γλώσσα Χριστού και με γλώσσα Ελλάδος. Κάλεσε τον χειροτονούμενο να εφαρμόζει το λόγο του Χριστού στην Εκκλησία, με κέντρο τον Ιησού Χριστό, με φορείς ερμηνείας τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, με πυξίδα και πηδάλιο τους μη δεχομένους αναθεώρηση Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, μέσα στην ενορία του, στην κοινωνία, στην οικογένεια, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις ένοπλες δυνάμεις, στην παιδεία, στο έθνος μας, γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το έθνος μας χωρίς το Χριστό είναι νεκρό, κατεστραμμένο, ανύπαρκτο.

Συνεχίζοντας, ο Ποιμενάρχης μας, εμφανώς συγκινημένος, του συνέστησε να είναι περήφανος κάθε φορά που ο κόσμος τον διώκει, γιατί μένει σταθερός στην γραμμή του Χριστού και την ιστορία του έθνους μας, επιδεικνύοντας εκκλησιαστική συμπεριφορά, χωρίς να μετατρέπει το θυσιαστικό λειτούργημά του σε επαγγελματική ενασχόληση. Μετά το τελετουργικό της χειροτονίας και ενδύοντας με τα άμφια το νέο Πρεσβύτερο, όλοι οι πιστοί, με πρώτο τον Επίσκοπο, βροντοφώναξαν και ευχήθηκαν «ΑΞΙΟΣ».

Στο τέλος της Θείας Λειουργίας, ο νέος Πρεσβύτερος διένειμε το αντίδωρο στους πιστούς και προσέφερε ως ευλογία κι ενθύμιο της χειροτονίας του, μικρή εικόνα του Προστάτου του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ