Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:30

O Μητροπολίτης Σπάρτης τέλεσε Παράκληση στις κατασκηνώσεις της Ταϋγέτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο που τέλεσε το απόγευμα της Τρίτης 2 Αυγούστου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, στην Ιερά Μονή Ταϋγέτης, επισφραγίστηκε η λήξη της β΄ κατασκηνωτικής περιόδου των κοριτσιών της οποίας υπεύθυνος ιερέας ήταν ο εφημέριος Ανωγείων π. Ανδρέας Κόνιαρης και αρχηγός η εκπαιδευτικός κ. Μαρία-Άννα Λάτση.

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν και οι φετινές Κατασκηνώσεις της τοπικής Εκκλησίας στις άρτιες εγκαταστάσεις της Ταϋγέτης, που συνολικά φιλοξένησαν -με περίσσια φροντίδα- 450 περίπου αγόρια και κορίτσια απ’ όλη την Μητροπολιτική μας περιφέρεια μέσα σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Το θέμα και των τεσσάρων περιόδων φέτος είχε τίτλο: «Από την Εγώπολη στην Εσύπολη» βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της κ. Μυρσίνης Βιγγοπούλου. Στο διάστημα της παραμονής τους τα παιδιά προσπάθησαν να μάθουν πώς μια σχέση προσώπων χωρίς το ‘’εγώ’’ μπορεί να μας οδηγήσει στο ‘’εσύ’’ δηλαδή κοντά στο συνάνθρωπο μας και κατ’ επέκταση στο Θεό. Ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν οι έννοιες της συνεργασίας, του αμοιβαίου σεβασμού, της αγάπης, της ταπείνωσης, της διάκρισης και της συγχώρεσης.

Αμέσως μετά την Ιερά Παράκληση, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Παναγία, την οποία πάντα επικαλούμαστε τις δύσκολες στιγμές μας, επισημαίνοντας τον μεσιτικό ρόλο Της, μεταξύ Θεού και ανθρώπων και την ιδιαίτερη σχέση που έχουν οι πιστοί μαζί Της. Επίσης προέτρεψε τα παιδιά να κρατήσουν σαν φυλαχτό ό,τι όμορφο έζησαν και άκουσαν τις ημέρες που έζησαν στην Κατασκήνωση και να προσπαθήσουν να τα μεταφέρουν στην καθημερινή ζωή τους. Τέλος ευχαρίστησε τα στελέχη της περιόδου για την ανεκτίμητη προσφορά τους, τους δωρητές που συνέβαλαν και φέτος στην εύρυθμη λειτουργία των Κατασκηνώσεων καθώς και τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν την τοπική Εκκλησία.

Εν συνεχεία τα κορίτσια παρουσίασαν ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα. Η λιτή τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο και τη διανομή αναμνηστικών από τον Σεβασμιώτατο σε όλους τους παρευρισκόμενους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ