Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:06

O μητροπολίτης Καρυστίας στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών βρέθηκε χθες το πρωί ο μητροπολίτης Καρυστίας & Σκύρου κ. Σεραφείμ συνοδευόμενος από ιερείς της μητροπόλεως.

Ο κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στον Όρθρο στην συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της μητροπολεως Καρυστίας, αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πόγκα και τους εφημερίους του ναού.

Ο μητροπολίτης Καρυστίας, στο κήρυγμά του ανέλυσε την παραβολή του άφρονα πλουσίου, θέλοντας ο Κύριος να μας δείξει πόσο ολέθριο είναι το πάθος της πλεονεξίας. Κατέληξε καλώντας τους πιστούς σε καταπολέμηση της πλεονεξίας ώστε να αποταμιεύσουμε τα αγαθά στις αποθήκες του ουρανού και με την ελεημοσύνη να εισέλθουμε στην αγκαλιά του Θεού.

Πριν την απόλυση ο μητροπολίτης Σεραφείμ ευχάριστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την άδεια να ιερουργήσει στον ναό εκφράζοντας δε και τις ευχαριστίες του στους εφημερίους τού ναού και όλους του πιστούς που συμμετείχαν της Θείας Ευχαριστίας, ενώ εξήρε το έργο του π. Θεμιστοκλη Χριστοδούλου στον τομέα της νεότητας.

Φωτογραφίες Παναγιώτα Γαλανού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ