Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:57

O Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε απόψε Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, στο Φανάρι, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος συνοδεύει πολυμελή όμιλο Καθηγητών και σπουδαστών του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ιωαννίνων, που πραγματοποιούν προσκυνηματική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Πόλη, με επικεφαλής τον Διευθυντή του Ινστιτούτου, κ.Μιχάλη Αλεξίου.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και οι προσκυνητές παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στον εσπερινό για την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων παρουσίασε τους προσκυνητές στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος, στη συνέχεια, τους υποδέχθηκε με θερμούς λόγους στις Αυλές της Μητρός Εκκλησίας. Απευθυνόμενος, ιδιαιτέρως, στους σπουδαστές, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τους ευχήθηκε οι προοπτικές τους να είναι τέτοιες ώστε να μείνουν στην Ελλάδα και να μην αναγκαστούν, όπως πολλοί άλλοι νέοι, να ξενιτευτούν.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων αύριο, Κυριακή, κατόπιν σεπτής ευλογίας της Α.Θ.Παναγιότητος, θα χοροστατήσει κατά τη Θεία Λειτουργία, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ