Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:45

O Μάνης Χρυσόστομος έψαλε την Δ΄ Στάση στη Μεταμόρφωση Κεφαλαρίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

του Βασίλη Μυλωνά

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου η Δ Στάσις των χαιρετισμών της Θεοτόκου στον περικαλλή Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεφαλαρίου Κηφισιάς, όπου χοροστάτησε με την άδεια και ευλογία του επιχωρίου Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου, ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ Χρυσόστομος πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ Κηφισίας και προϊστάμενο του Ι. Ναού Αρχιμανδριτη π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο, τον εφημέριο και τον Διάκονο του Ναού.

Στο μεστό θεολογικό του λόγο ο Σεβασμιοτατος Μάνης αναφέρθηκε στη θέση της Θεοτόκου στο γεγονός της σωτηρίας του ανθρώπου. “Φωτοδόχος λαμπάδα τοις εν σκότει φανήσαν “ κατεστάθει η Θεοτόκος. Η αποδοχή της θείας κλήσεως από την Θεοτόκον έγινε με τον πιο απλό τρόπο: “ιδού η δούλη Κυρίου “, που σημαίνει αποδοχή με ταπείνωση και αιώνια υποταγή κι όχι με εγωισμό και έπαρση.

Μετά το πέρας ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος αφού μετέφερε τις αδελφικές ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου ευχαρίστησε τον Σεβασμιοτατο Μάνης αποκαλώντας τον “Δημοσθένη της Εκκλησιαστικής Ρητορείας” και του ευχήθηκε ευδόκιμον ποιμαντορίαν “του υπερόχου και υπερηφάνου λαού της Μάνης, ενός λαού ο οποίος άσβεστα κρατεί την μακραίωνα παράδοση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας” δωρίζοντάς του μια αρχιερατική βακτήριαν σύμβολο της Αρχιερατικής εξουσίας και διακονίας του.

Κατόπιν ο Σεβασμιοτατος προσέφερε στον π. Κωνσταντίνο επιστήθιον σταυρόν ευχαριστόντας τον δια τα καλά του λόγια, ευχόμενος συνέχιση της καρποφόρου διακονίας του εις την Ι.Μ Κηφισίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ