Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:08

O εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια η πόλη της Κηφισιάς τιμά τον πολιουχο και προστάτη της Άγιο μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.

Απόψε στον ιστορικό ναό της Κηφισιάς, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του οικείου ποιμέναρχου κ. Κυρίλλου συμπαραστατούμενος από δεκάδες ιερείς της μητροπόλεως.

Παρέστησαν εκατοντάδες κόσμου παρά το εργάσιμο της ώρας, ενώ το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο δήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης Αναστάσιος Μαυρίδης.

Στο κήρυγμα του ο μητροπολίτης Κηφισίας αναφέρθηκε στο μαρτύριο του αγίου Δημητρίου και την μαρτυρία Χριστού που έδωσε για την διαφύλαξη της πίστης.

Τόνισε ότι “η συμμετοχή στην αγιότητα του Χριστού καταξιώνει τον άνθρωπο. Η συμμετοχή αυτή επιτυγχάνεται με την παραμονή στην Εκκλησία και την λήψη δωρεών του Παναγίου πνεύματος”.

Έκλεισε λέγοντας πως “Η Εκκλησία δεν είναι μία ανθρωπιστική οργάνωση. Σκοπός της Εκκλησίας είναι να αγιάσει τους ανθρώπους. Όσο υπάρχει η Εκκλησία, θα υπάρχουν Άγιοι”.

Την ακολουθία ελάμπρυναν με τις μελωδίες οι χοροί των ιεροψαλτών Δημήτρη Καλομοίρη και Ευάγγελου Μπενά.

Αύριο θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο το οποίο θα μεταδωθεί ζωντανά από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση του orthodoxia.info.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ