Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:13

O εορτασμός του Τιμίου Σταυρού στον Εσταυρωμένο Κολοκυνθούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς. Στον πανηγυρικό Εσπερινό, τον Όρθρο και την Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτων, πλαισιωμένος από ιερείς διαφόρων ενοριών.

Ο κ. Μελίτων στην ομιλία του, απηύθυνε κάλεσμα στους πιστούς, λέγοντας ότι “Η παγκόσμια ύψωση του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού έχει μια μεγάλη ιστορία. Είναι το σύμβολο που ενώνει όλη την οικουμένη. Το Θεό και τον άνθρωπο” χρησιμοποιώντας παράλληλα περιστατικά από την Αγία Γραφή.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως “Ο Σταυρός αποτελεί αυτόν το μεγάλο φάρο που μας επαναφέρει στο δρομο για τον παράδεισο”. Με αφορμή τα λόγια του Χριστού,  “Εάν δεν απαρνηθείτε τον κόσμο και ο καθένας σας δεν φορτωθεί το σταυρό του να με ακολουθήσει, δεν είναι άξιος”, τόνισε κλείνοντας πως “Ο Σταυρός γίνεται όπλο κατά του διαβόλου. Όπλο αγάπης και σωτηρίας για όλους τους ανθρώπους”.

Ο Ναός καθώς και ο προαύλιος χώρος του, είχαν κατακλυστεί από κόσμο που έσπευδε με βασιλικούς στα χέρια να προσκυνήσει τους ολάνθιστους στολισμένα Σταυρούς που είχαν στηθεί.

Φωτορεπορτάζ: Μάρκος Παπαγεωργίου & Κωνσταντίνος Γκλιάνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ