Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:02

O Ακάθιστος Ύμνος δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μία εσωτερική ανάγκη, το Σάββατο του Ακαθίστου Ύμνου, 24 του μηνός Μαρτίου ε.ε., συγκέντρωσε τους ακρίτες της παραμεθόριας κωμόπολης των Καστανιών, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου, για να εκφράσουν την ευλάβεια και την ευσέβειά τους στην Παναγία, τη «Φοβερά Προστασία», η περίπυστος εικόνα της οποίας φυλάσσεται εκεί, από δεκαετίας περίπου, ως πολύτιμος θησαυρός, και να εναποθέσουν εις Εκείνη τον πόνο και την αγωνία τους αλλά συγχρόνως και την ελπίδα τους, καθ’ όσον τα σύννεφα στις σχέσεις των δύο γειτονικών λαών ολοένα και πυκνώνουν.

Συγκεκριμένα το Σάββατο της Ε´ Εβδομάδος των Νηστειών γιορτάζεται στις Καστανιές η «Φοβερά Προστασία» της Θεοτόκου, που ανά τους αιώνες προστάτευε και προστατεύει τους ακρίτες μας και όλο τον ελληνικό λαό.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως, όπως κάθε χρόνο, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αφού μνημόνευσε ιδιαιτέρως τους δύο στρατιωτικούς, που κρατούνται στις φυλακές της όμορης Αδριανούπολης, ευχηθείς για την ταχεία απελευθέρωσή τους, ενεθάρρυνε το πολυπληθές εκκλησίασμα να μην πτοείται από τις περιστάσεις αλλά να έχει εμπιστοσύνη στην Φοβερά Προστασία της Παναγίας μας, που ανά τους αιώνες υπήρξε η «Υπέρμαχος Στρατηγός» της Ρωμιοσύνης.

Αφ’ εσπέρας, την Παρασκευή, 23 του μηνός Μαρτίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος προέστη της ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου και μίλησε επίκαιρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου. Την ακολουθία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και πολυπληθές εκκλησίασμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ