Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 17:04

O ΠτΔ στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου για τις εκδηλώσεις μνήμης κατά του Άξονα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου και στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος προκειμένου να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για το πρώτο σαμποτάζ κατά του Άξονα στην Ευρώπη, που έγινε στο πολεμικό αεροδρόμιο του Καστελλίου Πεδιάδος, τον Ιούνιο του 1942.

Κατά την άφιξη του Προέδρου στο Καστέλλι, πραγματοποιήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, ο οποίος προσφωνόντας καταλλήλως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ άλλων, «Είναι πολυτιμότατες οι επισκέψεις σας στην Ελληνική Επικράτεια, γιατί έρχεστε σε άμεση σχέση, συνομιλία και κοινωνία με τον Έλληνα πολίτη […]αναδεικνύετε την αναγκαιότητα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας μας, ενώ θέτετε παράλληλα και το μείζον πρόβλημα της αλληλεγγύης, με την εξ αυτής απορρέουσα κοινωνική συνοχή, προκειμένου η ευρωπαϊκή μας οικογένεια να εδράζεται στα στέρεα θεμέλια της κοινωνικής δικαιοσύνης”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε από τον κ. Παυλόπουλο κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Γενικού Αρχηγού της Πεδιάδος και των έξι ανατολικών Επαρχιών Αντωνίου Τρυφίτσου, ενώ ακολούθησε παρουσίαση του γεγονότος από τον Δάσκαλο – Ιστορικό και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Καλογεράκη, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγόρευσε τον πρώτο πολίτη της Χώρας σε Επίτιμο Δημότη, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στο Καστέλλι Πεδιάδος.

Διαβάστε την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατιας στο Καστέλλι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ