Την αχαλίνωτη επιδίωξη για τα κοινωνικά δίκτυα καταδίκασε ο Πατριάρχης Κύριλλος και κάλεσε όλους τους πιστούς να ελέγχουν την ψυχαγωγία τους κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εστιάζοντας αντ’ αυτού στον εσωτερικό πνευματικό κόσμο.

Όπως δήλωσε στην ομιλία του την Τρίτη το βράδυ στο Καθεδρικό Ναό Θεοφανίων της Μόσχας: «Υπάρχει σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα, μια πραγματική ασθένεια. Eιδικά όταν οι νέοι είναι πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε, ακόμα και αρκετά τρομακτικό πράγματα, διακινδυνεύοντας τις ζωές τους”.

Σύμφωνα με τον ίδιο ” η ματαιοδοξία είναι μια από τις αμαρτίες, η οποία προκαλεί σε ένα άτομο μια απίστευτη ευαισθησία για το πώς οι άνθρωποι τον βλέπουν, και στη συνέχεια μοναδικός σκοπός της ζωής του γίνεται λόγια και τις πράξεις που αποσκοπούν στο να κερδίσει την αναγνώριση από τους ανθρώπους.”

Ο κ. Κύριλλος επεσήμανε «Πώς μπορούμε να περάσουμε μέσα από το πεδίο της Μεγάλης Σαρακοστής; Νηστεία και αποφυγή διασκέδασης, προσοχή στην εσωτερική μας κατάσταση και να μην κρίνουμε τον πλησίον μας, ελέγχουν των σκέψεων μας, των συναισθημάτων και των επιθυμιών μας, ώστε μέσα στο πλαίσιο της Σαρακοστής θα πρέπει να αρχίσει να κάνει τα έργα ελεημοσύνης και αγάπης. ”

Ο πατριάρχης σχολίασε επίσης την αφθονία της εικόνας στον σύγχρονο κόσμο μας, η οποία θα “σίγουρα διεγείρει αμαρτωλές σκέψεις,« προειδοποιώντας όλους τους πιστούς να είναι εγκρατείς.

Ετικέτες: