Ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος τέλεσε Δοξολογία για την ανανέωση της θητείας του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επανεξελέγη τον Μάρτιο με 76,7% των ψήφων και βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας από το 2000 ως αρχηγός του κράτους ή της κυβέρνησης.

Στη διάρκεια επίσημης τελετής στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν ορκίστηκε χθες για την τέταρτη θητεία στην προεδρία της Ρωσίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2024.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας, ο Πούτιν πορεύθηκε στον Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού του Κρεμλίνου, στην είσοδο του οποίου τον περίμενε ο Πατριάρχης Κυριλλος.

Οι προσευχές περιελάμβαναν αίτημα ο Θεός να δώσει στον Πρόεδρο «δύναμη και σοφία να κυβερνήσει τη χώρα, δημιουργώντας ειρήνη και ευημερία».

Μετά από αυτό, ο κ. Κύριλλος είπε στον Πούτιν εξ’ ονόματος των κληρικών, μοναχών και πιστών ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι υποστήριζαν τον Πούτιν, θεωρώντας τον “όχι μόνο ως ηγέτη που κυβερνά με επιτυχία τη χώρα, αλλά και ως άνθρωπο πιστό στην πατρίδα” και ένα πρόσωπο “για το οποίο η υλική και πνευματική ευημερία των ανθρώπων είναι ο στόχος του προεδρικού του όρου”.

Ο Πατριάρχης ευχήθηκε στον Πρόεδρο Πούτιν τη δύναμη και την υγεία να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που έδωσε στην ομιλία του.

Ως δώρο από μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο κ. Κύριλλος παρέδωσε στον Πούτιν με την εικόνα του Σωτήρος Χριστού, του 18ου αιώνα από το σκευοφυλάκιο του πατριαρχείου.

Αυτή η εικόνα αντανακλά την “όμορφη και πνευματική παράδοση” του ρωσικού λαού, είπε ο πατριάρχης.

Photo Credit: Igor Palkin / PATRIARHIA.RU

Ετικέτες: