Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 | 21:38

O Πατριάρχης Αντιοχείας στη Μονή Προφήτη Ηλία στο Λίβανο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας & πάσης Ανατολής Ιωάννης βρίσκεται στο Λίβανο, μια μόλις ημέρα μετά την σφοδρή επίθεση και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Δαμασκό, από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σήμερα ο κ. Ιωάννης ιερούργησε στη Μονή Προφήτη Ηλία Σουάγιας μαζί με τον Καθηγούμενο, Επίσκοπο Χρυσουπόλεως Κωνσταντίνο, ενώ στο τέλος δέχθηκε στο αρχονταρίκι της Μονής τοπικούς παράγοντες.

Να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Αντιοχείας εξέδωσε κοινή ανακοίνωση με τον Συρο-Ορθόδοξο Πατριάρχη Ιγνάτιο Άφρεμ και τον Μελχίτη Καθολικό Πατριάρχη Ιωσήφ Ασσί, μέσω της οποίας καταγγέλλουν τη βίαιη επίθεση και τους βομβαρδισμούς κατά της Συρίας από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τονίζουν ότι η βίαιη αυτή επίθεση είναι μια σαφής παραβίαση των διεθνών κανονισμών και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, διότι αποτελεί αδικαιολόγητη επίθεση σε μια κυρίαρχη χώρα, μέλος του ΟΗΕ.

Επίσης προκαλεί μεγάλο πόνο διότι αυτή η επίθεση προέρχεται από ισχυρές χώρες στις οποίες η Συρία δεν προξένησε καμιά βλάβη.

Οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ και άλλων χωρών ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποιεί χημικά όπλα και ότι η Συρία είναι μια χώρα που κατέχει και χρησιμοποιεί αυτού του είδους όπλα, είναι ένας ισχυρισμός που είναι αδικαιολόγητος και δεν υποστηρίζεται από επαρκείς και σαφείς αποδείξεις.

Η χρονική συγκυρία αυτής της αδικαιολόγητης επίθεσης κατά της Συρίας, όταν η ανεξάρτητη Διεθνής Επιτροπή Έρευνας πρόκειται να ξεκινήσει το έργο της στη Συρία, υπονομεύει το έργο αυτής της επιτροπής.

Αυτή η βίαιη επίθεση καταστρέφει τις πιθανότητες μιας ειρηνικής πολιτικής λύσης και οδηγεί σε κλιμάκωση και επιπλοκές.

Αυτή η άδικη επίθεση ενθαρρύνει τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τους δίνει τη δυναμική να συνεχίσουν την τρομοκρατία τους.

Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να διαδραματίσει τον φυσικό του ρόλο στην επίτευξη ειρήνης αντί να συμβάλει στην κλιμάκωση των πολέμων.

Καλούμε όλες τις εκκλησίες στις χώρες που συμμετείχαν στην επιθετικότητα, να εκπληρώσουν τα χριστιανικά τους καθήκοντα, σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Ευαγγελίου, και να καταδικάσουν αυτή την επιθετικότητα και να καλέσουν τις κυβερνήσεις τους να δεσμευτούν για την προστασία της διεθνούς ειρήνης.

Χαιρετίζουμε το θάρρος, τον ηρωισμό και τις θυσίες του Συριακού Αραβικού Στρατού, που με θάρρος προστατεύει τη Συρία και παρέχει ασφάλεια στους λαούς της. Προσευχόμαστε για τις ψυχές των μαρτύρων και την ανάκτηση των τραυματιών. Είμαστε βέβαιοι ότι ο στρατός δεν θα υποκύψει πριν από τις εξωτερικές ή εσωτερικές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Θα συνεχίσουν να παλεύουν θαρραλέα ενάντια στην τρομοκρατία μέχρις ότου κάθε γη της συριακής γης καθαριστεί από την τρομοκρατία. Επίσης, συγχαίρουμε την γενναία στάση των χωρών που είναι φιλικές προς τη Συρία και τους λαούς της.

Προσευχόμαστε για την ασφάλεια, τη νίκη και την απελευθέρωση της Συρίας από κάθε είδους πόλεμο και τρομοκρατία. Προσευχόμαστε επίσης την ειρήνη στη Συρία και σε ολόκληρο τον κόσμο και ζητούμε να ενισχυθούν οι προσπάθειες της εθνικής συμφιλίωσης για χάρη της προστασίας της χώρας και της διατήρησης της αξιοπρέπειας όλων των Σύριων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση στα Αγγλικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ