Δε, 22/07/24 | 20:14

O Πατριάρχης Αντιοχείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης αφίχθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στο Αμπού Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνοδευόμενος τον Μητροπολίτη Αρκαδίας Βασίλειο, τους Επισκόπους Ταρτούς Αθανάσιο και Χρυσουπόλεως Κωνσταντίνο και αντιπροσωπεία από τη Μονή Μπαλαμάντ.

Τον κ. Ιωάννη υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Εμιράτων Γρηγόριος, ο Μητροπολίτης Βαγδάτης και Κουβέιτ Γαττάς οι Πρέσβεις του Λιβάνου και της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Πατριάρχης έφτασε στο Αμπού Ντάμπι με την ευκαιρία των εγκαινίων του καθεδρικού ναού του Προφήτη Ηλία. Επαίνεσε μάλιστα τις προσπάθειες που έγιναν ώστε ο ναός να είναι έτοιμος. Η επίσκεψη επίσης είναι δείγμα των καλών σχέσεων μεταξύ της Εκκλησίας της Αντιοχείας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στις 18 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο κ. Ιωάννης συναντήθηκε με τον Υπουργό Σέιχ Ναχάν Μπιν Μουμπάρακ Αλ Ναχάν αλλά και από αραβικά και ξένα μέσα ενημέρωσης και τον Πρέσβη του Λιβάνου κ. Fouad Dandan.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός καλωσόρισε τον κ. Ιωάννη για την επίσκεψή του και αναφέρθηκε στη σημασία της μουσουλμανικής συνύπαρξης, τονίζοντας το δικαίωμα του καθενός στην ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης και στην άσκηση θρησκευτικών τελετών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Πατριάρχης τόνισε την παλαιά αδελφική σχέση μεταξύ της Αντιόχειας και του αραβικού περιβάλλοντος και το ρόλο τους στην εξάπλωση της ειρήνης και της αγάπης χωρίς όρια.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε ένα γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχη Ιωάννη ενώ έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πατριάρχης Ιωάννης τέλεσε τα θυρανοίξια του καθεδρικού ναού του Προφήτη Ηλία, με την παρουσία πολλών αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Εξέφρασε επίσης τη μεγάλη του χαρά στην ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου οικοδομήματος, το οποίο επιτεύχθηκε με τη γενναιοδωρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τη συμβολή φίλων και πιστών. Είπε ότι είναι μια ευκαιρία να τονίσουμε ότι ο οίκος του Θεού είναι για όλους τους υιούς του Θεού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ