Ελλάδα

O πανηγυρικός εσπερινός στο Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέστηκε απόψε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου δήμου.

Εκατοντάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Αθήνας προσήλθαν στο “σπίτι” της Αγίας Βαρβάρας όπου στεγάζεται το Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας και ο οποίος σχεδόν δυο δεκαετίες τώρα φιλοξενεί μόνιμα τεμάχιο από την κάρα της αγίας Βαρβάρας.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγιότητα ως και την αγωνιστικότητα των αγίων μαρτύρων.

Τόνισε ότι οι μάρτυρες σήκωσαν με το μαρτύριό τους ολόκληρο τον κόσμο και την αμαρτία του κόσμου. Εμείς αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να σηκώσουμε το βάρος του πάσχοντος αδελφού μας και να ενωθούμε μαζί του.  Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε όρθιοι και να έτοιμοι να υπερβούμε τις δυσκολίες της καθημερινότητός μας.

Η απαλή και νεαρή κόρη Αγία Βαρβάρα σήκωσε το βάρος του κόσμου γι αυτό η Εκκλησία την τιμά εις τον αιώνα. Εμείς καλούμαστε να σηκώσουμε το βάρος του εαυτού μας , των αδελφών μας και όσο μπορούμε το βάρος αυτού του κόσμου”.

Αύριο θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο προεξέρχοντος του Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας Κόντογλου και μια Αγία στο εκκλησάκι που χάρισε τ’ όνομά του σε μια πόλη

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ευχές και αγάπη στον εορτάζοντα Επίσκοπο Φαναρίου

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας τίμησε την προστάτιδά του

Σπύρος Παπαγεωργίου

Με αγρυπνία γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών

Γιώργος Δ. Φερδής

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού

Γραφείο Ρεπορτάζ

Όταν η Αποστολική Διακονία διδάσκει Ορθοδοξία και Πολιτισμό

Ανδρέας Λουδάρος

O εσπερινός στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου στην Πνύκα

Σπύρος Παπαγεωργίου