Χοροστατούντος του Επισκόπου Θαυμακού Ιακώβου τελέστηκε σήμερα το απόγευμα ο εσπερινός στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Ευθυμίου στην Κυψέλη.

Πλήθος ιερέων τίμησαν την εορτή και συμμετείχαν στον Μέγα Εσπερινό.

Ο Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της Μόνης Πετράκη μίλησαν για την αγιότητα που είχε ο Άγιος ενώ απηύθηνε κάλεσμα στους πιστούς να παίρνουν παραδείγματα από τους Αγίους μας.

(Μέσα μας πρέπει να κυριαρχούν τα συνθήματα της Αγίας γραφής δημιουργώντας μια πνευματική διάσταση) τόνισε ο Ηγούμενος της πρώτης μονής της Αθήνας.

Τέλος αναφέρθηκε στις καθημερινές συνήθειες ν ανθρώπων λέγοντας ότι (Δεν μπορεί ο άνθρωπος να ευτελίζει τον χρόνο του με ανούσια πράγματα και οχι με τον Θεό).

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του ναού πρωτ. π. Βασίλειος Χαβάτζας και διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θαυμακού για την παρουσία του αλλά και όλους όσοι βοήθησαν για την καλή διεξαγωγή της εορτής.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: