Στις 2 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πανηγυρίζει όλος ιδιαιτέρως ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο ορεινό Μαλαντρένι Αργολίδος. Κατά τον φετινό εορτασμό , έγινε και η υποδοχή τεμαχίου ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου από την μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως . Το ιερό λείψανο μετέφεραν οι ιερείς του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.

Την παραμονή της εορτής ημέρα Τρίτη 1 Μαΐου 2018 εψάλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού το εκκλησιαστικό συμβούλιο τίμησε τον πρώην εφημέριο του ναού επί πολλά χρόνια π. Παναγιώτη Σακελαρίου. Ο εφημέριος του ναού π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος ,ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε τόσο τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο που έδωσε την ευλογία να μεταφερθεί το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου στην Αργολίδα ,καθώς και τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα που λάμπρυνε την εορτή.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε περιφορά της ιερής εικόνας . Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ,Ανδριανός και Γ.Μανιάτης , ο δήμαρχος Αργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος ,η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ε. Παναγιωτοπούλου , ο περιφερειακός σύμβουλος Β.Σιδέρης και πάρα πολύς κόσμος.

Κατά την ακολουθία του εσπερινού έψαλλε πολυμελής χορωδία μαθητών της σχολής Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος ,υπό την διεύθυνση του Δημητρίου Καρκαλάτου και Ιωάννου Χαβιαρλή.

Ετικέτες: