Με λαμπρότητα τελέστηκε απόψε, ο πολυαρχιερατικός εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Καλαμάτας, για τα ονομαστήρια του επιχωρίου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Πριν τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της τιμίας χειρός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εκ της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων το οποίο μετέφερε ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Κοζάνης κ. Παύλου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Κίτρους κ. Γεωργίου, Σουηδίας κ. Κλεόπα, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Περιστερίου κ. Κλήμεντος, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και των επισκόπων Αβύδου κ. Κυρίλλου, Αμορίου κ. Νικηφόρου και Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε από καρδιάς τον μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο για την ευλογία μεταφοράς της χειρός του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου από την Μητρόπολή του, τους αρχιερείς, τον κλήρο, τους εκπροσώπους των Αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα για την τιμητική παρουσία τους.

 

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: