ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ευχαρίστως ανακοινώνει ότι ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος διόρισε τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μωκησσού κ. Δημήτριο ως Αρχιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ελληνορθοδόξου Εθνικού Προσκυνήματος του Ιερού Φωτίου στο St. Augustine της Φλώριδας, το οποίο υπάγεται απ᾽ ευθείας στον Αρχιεπίσκοπο.

Μεταξύ των καθηκόντων του Θεοφιλεστάτου κ. Δημητρίου, θα είναι και η διοργάνωση και η ανάπτυξη ιεραποστολικής, κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης προς τους ισπανοφώνους των ΗΠΑ, καθώς γνωρίζει την ισπανική γλώσσα, η οποία είναι η δεύτερη σε χρήση γλώσσα στην πολιτεία της Φλώριδας.

Επιπλέον, μετά την παραίτηση του Σεβ. Μητροπολίτου Πιττσβούργου κ. Σάββα από της θέσεώς του ως Συνοδικού Συνδέσμου της Επισκοπικής Συνελεύσεως και, ως εκ τούτου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Orthodox Christian Mission Center (ΟCMC), ως αντικαταστάτης αυτού διορίσθηκε ο Θεοφιλ. κ. Δημήτριος.

Ως γνωστόν, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μωκησσού κ. Δημήτριος υπηρέτησε επί σειράν ετών ως ιερεύς και ως αρχιερεύς από της θέσεως του Πρωτοσυγκέλλου τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σικάγου κυρό Ιάκωβο, μετά την εν Κυρίω κοίμηση του οποίου επέστρεψε στην οργανική του θέση ως βοηθού Επισκόπου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Ετικέτες: