Την πρώτη του επίσκεψη του στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας μετά την εκλογή και ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονικέων Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας, ο οποίος συνοδευόταν από την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη κυρία Γεωργία Σουλτανοπούλου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή και συνεργάτες του, έγινε δεκτός από τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και εξέφρασε τον σεβασμό και την αγάπη του λαού της ιστορικής πόλεως της Μακεδονίας προς το πρόσωπο του κ. Βαρθολομαίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονικέων για το διαρκές ενδιαφέρον των Αρχών, των παραγόντων και όλων των φορέων της πόλεως για την Μητέρα Εκκλησία, και κυρίως τον πιστό λαό της για την αφοσίωσή του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και ζήτησε από τον κ.Ζέρβα να μεταφέρει σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης την πατρική αγάπη και την Πατριαρχική ευλογία του.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονικέων θα μεταβεί αύριο στην Τρίγλια της Προύσας, τόπο καταγωγής της οικογένειάς του, όπου ο κ. Βαθολομαίος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας για τον εορτασμό των Θεοφανείων, με το ιουλιανό ημερολόγιο, στον Ι.Ναό της Παναγίας και ακολούθως θα τελέσει τον Αγιασμό των υδάτων από τον λιμένα της πόλεως.

φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Tagged: