Ελλάδα

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε εκδήλωση τιμής για τον αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη

ΜΕΣΣΗΝΗ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Σπουδαία μέρα η σημερινή για την πόλη της Μεσσήνης καθώς πριν από λίγο τιμήθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης ο καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πέτρος Θέμελης, ο άνθρωπος που με την αρχαιολογική του σκαπάνη έφερε στο «φως» μια ολόκληρη «πολιτεία», την Αρχαία Μεσσήνη.

Την βράβευση πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, που έφτασε σήμερα το πρωί στην Μεσσήνη, προσκεκλημένος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας για να παραστεί στην εκδήλωση.

Ο κ. Ιερώνυμος έφτασε στο Δημαρχείο Μεσσήνης συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεώργιος Τσώνης, φανερά συγκινημένος καλωσόρισε στο Δήμο τον κ. Ιερώνυμο τονίζοντας ότι αποτελεί τιμή κι ευλογία η επίσκεψή του στην ευρύτερη περιοχή. «Μακαριώτατε, δεν έχω να περιμένω κάτι άλλο ανώτερο στην αυτοδιοικητική μου πορεία από την σημερινή παρουσία σας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κ. Θέμελη, καθώς και στο σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει στην Αρχαία Μεσσήνη. «Αναδείξατε διαχρονικά μία περιοχή και την κάνατε γνωστή παγκοσμίως. Σας αξίζει έπαινος και κάθε τιμή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπός Ιερώνυμος είναι απόφοιτος του Τμήματος Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και μάλιστα, το έτος 1964 εργάστηκε δίπλα στον σπουδαίο αρχαιολόγο Αναστάσιο Ορλάνδο στην Αρχαία Μεσσήνη.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

O Αρχιεπίσκοπος στο Ναύπλιο για την εορτή του Ευαγγελισμού

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κοντά στα παιδιά της Αθήνας

Γιώργος Δ. Φερδής

H εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου

Αναστάσιος Βόπης

Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Γλυφάδας ο Αρχιεπίσκοπος

Γιώργος Δ. Φερδής

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε νέο ιερέα: «Οι σκέψεις σου θα είναι η Αγία τράπεζα»

Γιώργος Δ. Φερδής

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφερείας Αττικής στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο