Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 13:12

Oικουμενικός Πατριάρχης: Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε μία ιστορική απόφαση

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ιεραρχίας της ελλαδικής Εκκλησίας, να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας σχολίασε με ιδιαίτερα θετικά λόγια ο Οικουμενικός Πατριάρχης. «Ευχαριστούμε την αδελφή Εκκλησία της Ελλαδος και ευγωμονούμε τον Μακαριώτατον Πρόεδρον της Συνόδου της Ιεραρχίας Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο, ο οποίος έλαβε την πρωτοβουλία και οδήγησε τα πράγματα εις το χθεσινό αίσιον αποτέλεσμα» δήλωσε κατά τη σημερινή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Φανάρι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση «σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζεται και επιβεβαιώνεται το αποκλειστικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να απονέμει τα Αυτοκέφαλα εκεί όπου παρίσταται ανάγκη, και αφ’ετέρου, κατά συνέπεια, και στη βάση αυτού του δικαιώματος του Πατριαρχείου, η Εκκλησία της Ελλάδος ανεγνώρισε το Αυτοκέφαλο που έδωσε το Πατριαρχείο, προ μηνών, στην Εκκλησία της Ουκρανίας».

Μάλιστα, ο Πατριάρχης εξέφρασε αισιοδοξία του ότι «τελικώς το εκκλησιαστικόν θέμα της Ουκρανίας θα αποτελέσει το σημείον, γύρω από το οποίο θα επαναβεβαιωθεί και θα ενισχυθεί η ενότης των αδελφών Αγίων Ορθοδόξων του Θεού Εκκλησιών».

Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε και στη σημερινή χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερωνύμου, στο Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, καθώς και στην εκλογή ακόμα δύο νέων Μητροπολιτών, Φθιώτιδος και Λήμνου, και δύο βοηθών Επισκόπων, εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχές του προς τους επαξίως εκλεγέντες από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Φωτογραφία: Νίκος Μαγγίνας / ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ