Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:06

ΝΙΓΗΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: 23 χρόνια Επισκοπικής διακονίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συμπληρώθηκαν σήμερα 23 χρόνια (24ην Νοεμβρίου 1997) από την εις Επίσκοπον χειροτονία του μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρου, από τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ’.

Όπως δηλώνει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, “Με την συμπλήρωση σήμερα 23 χρόνων Επισκοπικής διακονίας των ορθοδόξων της Νιγηρίας, του Μπενίν και του Τόγκο, δοξολογώ το όνομα του Κυρίου γιά τις ευεργεσίες Του. Προσεύχομαι γιά την ψυχή του μακαριστού Πατριάρχου Πέτρου που με χειροτόνησε. Είθε ο Κύριος να ευλογεί πλουσιοπάροχα όλους εκείνους που στέκονται στο πλευρό μου και εκείνους που επιλέγουν να στέκονται απέναντι. Στους αδελφούς και συλλειτουργούς μου ιερείς, απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ και μιά υπενθύμιση: «εάν γαρ μυρίους παιδαγωγούς έχητε εν Χριστώ, αλλ’ου πολλούς πατέρας..εν γαρ Χριστώ Ιησού εγώ υμάς εγέννησα»(Α’Κορ. 4:18). Συνάμα και μιά υπόσχεση ότι θα συνεχίσω να σας αγκαλιάζω «εν αγάπη πνεύματι τε πραότητος» ( Α’ Κόρ.4:21)”.

Η Ιερά Μητρόπολη Νιγηρίας ιδρύθηκε διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου το έτος 1997 κατ’ αρχήν ως Ιερά Επισκοπή Νιγηρίας. Τον Οκτώβριο του έτους 2004 ανυψώθηκε σε Μητρόπολη. Στην πνευματική της δικαιοδοσία περιλαμβάνει τα κράτη Νιγηρία, Νίγηρα, Μπενίν και Τόγκο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ