Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 3:21

Νέος πρωτοσύγκελος στη μητρόπολη Λαρίσης ο αρχιμ. Ιγνάτιος Μουρτζανός

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Τον αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Μουρτζανό ενέκρινε για την θέση του πρωτοσυγκέλου στη μητρόπολη Λαρίσης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος η οποία συνεδρίασε χθες και σήμερα υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

Η αφοσίωση που υπέδειξε όλο αυτό το διάστημα ο π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τον μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο και έτσι εισηγήθηκε στην Ιερά Σύνοδο την πλήρωση αυτής της θέσης, η οποία εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο παρέμεινε κενή μετά από προσωπική του απόφαση.

Ο νέος πρωτοσύγκελος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1980. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διπλωματούχος μεταπτυχιακών τίτλων στη Θεολογία, τη Φιλοσοφία και την Ιατρική, καθώς επίσης και κάτοχος διδακτορικών τίτλων στη Θεολογία και τη Βυζαντινή Φιλολογία.

Να σημειωθεί ότι ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Μουρτζανός από το 2010 έως και σήμερα, κατείχε την θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου στη μητρόπολη Λαρίσης, ενώ παράλληλα διακονεί ως εφημέριος και προϊστάμενος στον ιερό ναό του αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ