Την τοποθέτηση του Αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ Κατσαρού στη νευραλγική θέση του Πρωτοσυγκέλλου γνωστοποίησε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Πέτρας Γεράσιμος, κατά τη διάρκεια της πρώτης θείας λειτουργίας του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Τίτου Ταμπακάκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας.
Ο κ. Γεράσιμος, αναφερόμενος στη μακρόχρονη συνεργασία του με τον νέο Μητροπολίτη Κυδωνίας, ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε ως Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας, ανακοίνωσε επίσημα την κάλυψη του διοικητικού κενού.
Ο π. Εμμανουήλ Κατσαρός, κληρικός με μακρά ποιμαντική και διοικητική διακονία, αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα όντας ήδη γνώριμος στο εκκλησιαστικό και κοινωνικό σώμα της περιοχής.
Ο Μητροπολίτης Πέτρας εξήρε το έργο του νέου Πρωτοσυγκέλλου στη μεγάλη ενορία της Χερσονήσου, καθώς και την ουσιαστική συμβολή του στην αναβάθμιση του ποιμαντικού και κοινωνικού έργου της τοπικής Εκκλησίας.
Η επιλογή αυτή διασφαλίζει τη συνέχεια στη διοίκηση της Μητρόπολης με ένα πρόσωπο που διακρίνεται για την εμπειρία και το εκκλησιαστικό του ήθος.
Η τοποθέτηση του π. Εμμανουήλ έρχεται να ενισχύσει το έργο της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, επισφραγίζοντας μια νέα περίοδο συνεργασίας για τις διοικητικές και ποιμαντικές ανάγκες της περιοχής.



