Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:25

Νέος Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας κ. Κωνσταντίνος Π. Χρήστου είναι ο νέος Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ για τη διετία 2020-2022.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, Πρόεδρος αναδείχθηκε ο κ. Χρήστου ενώ νέος αναπληρωτής Πρόεδρος αναδείχθηκε ο καθηγητής Ιστορίας των Θρησκειών κ. Απόστολος Φ. Κραλίδης.

Ο κ. Χρήστου έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος και κατά τη διετία 2016-2018. Είναι Πρόεδρος του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ πρόσφατα τιμήθηκε από τον Oικου­με­νι­κό Πα­τρι­άρχη Bαρ­­­θολο­μαίο με το οφφίκιο του Άρχοντος Ασηκρήτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. 

Ο κ. Κραλίδης διευθύνει κατά τα τελευταία χρόνια το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ορθόδοξη Θεολογία και Χριστιανικός Πολιτισμός» του Τμήματος. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Κομφούκιος του ΑΠΘ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΤΑΠ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ