Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 3:50

Νέος Μητροπολίτης Χαλεπίου ο Επίσκοπος Σελευκείας Εφραίμ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας εξέλεξε σήμερα το πρωί τον Επίσκοπο Σελευκείας Εφραίμ, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, νέο μητροπολίτη Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας.

9 χρόνια μετά την απαγωγή του μητροπολίτη Παύλου και χωρίς κανεις να γνωρίζει κάτι για αυτόν, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας μετέθεσε τον απαχθέντα στην Μητρόπολη Αμίδης με έδρα Ντιαρμπακίρ της Τουρκίας.

Ο νέος μητροπολιτης Χαλεπίου γεννήθηκε στην πόλη Jdaidet Artouz της Δαμασκού την 1 Μαρτίου 1978. Το 2000 αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Δαμασκού. Το 2001 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Χομέιρα. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 2006. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2007 από τον Επίσκοπο Πύργου Ιωάννη (νυν Πατρια΄ρχη Αντιοχείας) και Πρεσβύτερος στις 12 Δεκεμβρίου 2007. Το 2009 περάτωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Φιλοσοφική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Στις 28 Αυγούστου 2011 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Σελευκείας, βοηθός Επίσκοπος της Επισκοπής Ευρώπης με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας. Το 2013 τοποθετήθηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ