Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 | 17:05

Νέος ηγούμενος στη μονή Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Νέος ηγούμενος εξελέγη στην νεοπαγή μονή της Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κολτσίδης.

Η αδελφότητα της μονής εξέλεξε επίσης και τα μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου, το οποίο συγκροτείται πλέον από τους αρχιμαμδρίτες Γαβριήλ Χειμώνα και Νέστορα Ουρουμτζίκη με αναπληρωματικό τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Σκλέπα.

Αμέσως μετά τις εκλογές ηγουμένου και ηγουμενοσυμβουλίου, η αδελφότητα – που απαριθμεί 9 μέλη – επισκέφθηκε τον επιχώριο μητροπολίτη Δαμασκηνό ο οποίος συνεχάρη τον νέο Ηγούμενο και ευχήθηκε σε αυτόν, στους Ηγουμενοσυμβούλους και στην αδελφότητα, πρόοδο και πολύκαρπο διακονία προς δόξαν της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας και παρηγορία του ευσεβούς λαού του ακριτικού Έβρου, ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου και της εφόρου της Μονής Οσιοπαρθενομάρτυρος αγίας Παρασκευής.

Ο νέος Ηγούμενος γεννήθηκε το έτος 1980 στην Αλεξανδρούπολη. Μεγάλωσε στη Νέα Βύσσα, όπου και παρακολούθησε τις εγκύκλιες σπουδές. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης καθώς και της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό δίπλωμα της ίδιας Σχολής. Διάκονος χειροτονήθηκε στο Διδυμότειχο στις 19.11.2010 και Πρεσβύτερος στις 26.03.2011, προχειρισθείς αυθημερόν σε Αρχιμανδρίτη. Από του έτους 2012 έχει αναλάβει καθήκοντα Αρχιερατικού Επιτρόπου Διδυμοτείχου και την υπευθυνότητα των εν Διδυμοτείχω δομών κατηχητικής μέριμνας (Σύναξη νέων και Σχολή γονέων) και κοινωνικής πρόνοιας και ευποιΐας (Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Επισιτιστική φροντίδα, Κέντρο ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων κ.λ.π). Από της συστάσεως της Μονής του ανετέθησαν από τον οικείο Επίσκοπο καθήκοντα Προέδρου της προσωρινής Διοικητικής και Διαχειριστικής Επιτροπής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ