Σάββατο 28 Μαΐου 2022 | 0:59

Νέος διάκονος στην μητρόπολη Καρπάθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ξεχωριστή η χθεσινή ημέρα για τη Μητρόπολη Καρπάθου & Κάσου αφού εντάχθηκε στο δυναμικό της μητροπόλεως ένας νέος κληρικός.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στις Πυλές Καρπάθου, τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη κ. Αμβροσίου, ο οποίος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία ενός έγγαμου νέου, του π. Μιχαήλ Φράγκου.

Ο νέος κληρικός ανέφερε πως “Με την ευχή του γέροντά μου και πνευματικού μου πατέρα Καλλίνικου Μαυρολέοντα δέχτηκα με προθυμία να προσφέρω τις ασθενείς μου δυνάμεις στη διακονία του Κυρίου και να συμπεριληφθώ στην οικογένεια του κλήρου της τοπικής μας Εκκλησίας”.

Ο νέος διάκονος π. Μιχαήλ Φράγκος είναι γέννημα και θρέμμα της Καρπάθου. Είναι το 2ο παιδί από τα 4 παιδιά του Βασίλη και της Ζωής. Έλαβε το βάπτισμα καθώς και τα πρώτα γράμματα στις έξι τάξεις του Δημοτικού από τον π. Καλλίνικο Μαυρολέοντα, ο οποίος τον καθοδήγησε πνευματικά. Πραγματοποίησε σπουδές στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την Βυζαντινή μουσική, αρχικά στο ΚΕΠΕΜ (Ωδείο Σίμωνος Καρά) και στη συνέχεια στο χορό των Ιλισιωτών Ψαλτών όπου και απέκτησε το δίπλωμά μου με δάσκαλό του κ. Γρηγόριο Αναστασίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ