Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 | 0:56

Νέος αρχιγραμματέας στην Εκκλησία της Κύπρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κύπρου στην σημερινή συνεδρίαση της διόρισε τον Αρχιμανδριτη Γεώργιο Χριστοδούλου ως νέο Αρχιγραμματέα της.

Ο π. Γεώργιος χειροτονήθηκε διάκονος από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο στις 30/11/ 2019 , στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέου, στο Πλατύ.

Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, στις 6 Ιανουαρίου 2020. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς προχειρίστηκε Αρχιμανδρίτης από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Ο νέος Αρχιγραμματέας γεννήθηκε το 1963 στην Αιγιαλούσα Καρπασίας , από την οποία εκτοπίστηκε το 1976. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Χριστιανική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Σορβώννης (Paris I) και εκπόνησε Διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Σορβώννης, (Paris IV) με τον Καθηγητή , Bernard Flusin. Θέμα της διατριβής : «Η βίβλος των Κατηχήσεων του οσίου πατρός ημών Νεοφύτου πρεσβυτέρου, μοναχού και εγκλείστου»). Επίσης, είναι εκπαιδευτικός (ΒΔ). στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας.

Έχει συγγράψει αρκετές μελέτες και εργάστηκε για τα «Κύπρια Μηναία ήτοι Ακολουθίαι ψαλλόμεναι εν Κύπρω…, Μήνες Ιανουάριος-Φεβρουάριος, 1998, Ακολουθία της Θεοσημείας οσίου Νεοφύτου εγκλείστου»
.

Πηγή: Αριστείδης Βικέτος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ