Τε, 12/06/24 | 17:23

Νέος Αρχιγραμματέας και Γραμματείς στην Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις προκάλεσε η εκλογή του Αρχιγραμματέα και του Α’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου σε θέσεις μητροπολιτών.

Πριν από λίγο η ΔΙΣ που συνεδρίασε στο περιθώριο της ΙΣΙ τοποθέτησε:

Αρχιγραμματέα τον αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη

Α’ Γραμματέα τον αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Πετράκο

Β’ Γραμματέα τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αθανασίου

Επίσης μετακίνησε τον αρχιμανδρίτη Διονύσιο Χατζηαντωνίου από τη γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στην θέση του Γραμματέως παρά το Αρχιγραμματεί.

Την θέση του γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης αναλαμβάνει ο αρχιμανδρίτης Σάββας Ζέρβας

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου τοποθετήθηκαν:

α. Στη θέση του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο διακονών από του έτους 2005 στις Συνοδικές Υπηρεσίες και μέχρι πρότινος Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης.

β. Στη θέση του Α’ Γραμματέως – Πρακτικογράφου ο μέχρι πρότινος Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος.

  γ. Στη θέση του Β’ Γραμματέως – Πρακτικογράφου, ο μέχρι πρότινος Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Αθανασίου.

δ. Στη θέση του Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί, ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ.  Διονύσιος Χατζηαντωνίου.

ε. Στη θέση του Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ.  Νεκτάριος Δαρδανός.

στ. Στη θέση του Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί της Θείας Λατρείας και του Ποιμαντικού Έργου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σάββας Ζέρβας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ