Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:52

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νέο βιβλίο στη μνήμη του μακαριστού λειτουργιολόγου και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ π. Δημητρίου Τζέρπου 

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην έκδοση ενός νέου τιμητικού τόμου προέβη η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος στη μνήμη του μακαριστού λειτουργιολόγου και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ π. Δημητρίου Τζέρπου.

Ο τόμος “Λεῖτον ἔργον” περιλαμβάνει επιστημονικές μελέτες πανεπιστημιακών, ιεραρχών και επιστημονικών ερευνητών, που καλύπτουν ένα ευρύτατο πεδίο της θεολογικής σκέψης και έρευνας.

Ο π. Δημήτριος Τζέρπος, εξαίρετος λειτουργιολόγος και καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέλειπε πλούσιο και πολυσχιδές έργο. Το έργο και η προσφορά του στη θεολογική επιστήμη και την Εκκλησία αποτυπώνονται στο συγγραφικό και στο ερευνητικό πεδίο, στον ακαδημαϊκό χώρο, στο ιερατικό έργο και την εν γένει εκκλησιαστική διακονία του. Το συγγραφικό του έργο, ουσιαστικό και πολυδιάστατο, περιλαμβάνει αυτοτελείς εργασίες (μονογραφίες), συλλογές άρθρων και εισηγήσεων, μεταφράσεις έργων γνωστών λειτουργιολόγων, επιστημονικά άρθρα και εισηγήσεις.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία για τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, ο π. Δημήτριος Τζέρπος εργάσθηκε με ζήλο και αφοσίωση γι’ αυτήν και ερευνητικά και βιωματικά. Προήγαγε την έρευνα της ιστορίας της Λατρείας και εργάσθηκε για τη σύγχρονη προοπτική της. Υπήρξε υπέρμαχος και εμπνευστής της Λειτουργικής Αναγέννησης, με στόχο τη θεραπεία τυχόν παρεκκλίσεων και την επιστροφή στη γνήσια λειτουργική παράδοση της Εκκλησίας. Ο πρόωρος θάνατός του δυστυχώς δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση του έργου του, κατέλιπε όμως γερά θεμέλια ως παρακαταθήκη στους μαθητές του.

Το Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ, με πρωτοβουλία του Ιστορικού Τομέα, αποφάσισε την έκδοση του παρόντος Τιμητικού Τόμου στη μνήμη του μακαριστού π. Δημητρίου Τζέρπου, τιμώντας την εν γένει προσφορά και το έργο του στην επιστήμη, τη Θεολογική Σχολή στην Εκκλησία

Όσοι επιθυμούν να προμηθευθούν το βιβλίο μπορούν να το αναζητήσουν στο Βιβλιοπωλείο της Αποστολικής Διακονίας εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ