Νέο Σύνταγμα από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Στη σύνταξη νέου Συντάγματος (σ.σ. Καταστατικού Χάρτη) προχωρά η Αρχιεπισκοπή Αμερικής  «ώστε να ανταποκρίνεται αυτό στα οράματα και τις προσδοκίες κλήρου και λαού εν όψει της συμπλήρωσης το επόμενο έτος 100ετίας από την ίδρυσή της» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Η διαδικασία, την οποία χθες ενέκρινε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, προβλέπει τη σύσταση μιας ευρύτερης επιτροπής, στην οποία θα εκπροσωπούνται όλοι οι οργανισμοί και οι φορείς της Εκκλησίας και της Ομογένειας, συν τέσσερεις εκπρόσωποι από κάθε Ιερά Μητρόπολη οριζόμενοι από τον οικείο ποιμενάρχη.

Στη διαδικασία θα έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει κάθε μέλος της Εκκλησίας που θα μπορεί να στέλνει τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις του απευθείας στην επιτροπή.

Η τελική σύνταξη του νέου Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί από κοινή επιτροπή την οποία θα στελεχώσουν εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: