Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:10

Νέο παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσιου στον Χολαργό – Θυρανοίξια από τον Επίσκοπο Σαλώνων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

του Μανώλη Χάλκου

Παρουσία πλήθους κόσμου και ιερατείου τελέστηκαν την Τρίτη (11/7) τα θυρανοίξια του νέου παρεκκλησίου στο πάρκο του Τιμίου Σταυρού στο Χολαργό.

Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων, κ. Αντωνίου και παρουσία των εφημερίων του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, εφημερίων των ενοριακών Ναών Χολαργού και Παπάγου, αρκετών ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Δημάρχου και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής Παπάγου-Χολαργού και μεγάλου αριθμού πιστών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (11/7) η τελετή των θυρανοιξίων του παρεκκλησίου των Αγίων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη και Παϊσίου του Αγιορείτη.

Ο νέος ναΐσκος βρίσκεται εντός του πάρκου του Τιμίου Σταυρού, στη συμβολή των οδών Κορυτσάς και Αρτέμιδος και θα αποτελεί το δεύτερο παρεκκλήσιο του πάρκου και της ενορίας, μαζί με το γειτνιάζον παρεκκλήσιο της Αναστάσεως (ή των Έξι).

Της τελετής των θυρανοιξίων ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, αφού τη 12η Ιουλίου τιμάται από την Εκκλησία η μνήμη του νεοφανούς Αγίου Παϊσίου, το όνομα του οποίου αποτυπώνεται μέσω βασιλικών στο παρακείμενο κηπάριο του παρεκκλησίου.

Στο λόγο του, ο προϊστάμενος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Τιμίου Σταυρού, Αρχιμανδρίτης Συμεών Καλοπαναγιώτης, ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει πράξη το όραμα ενός νέου Ναού στα όρια της ενορίας, σε ένα χώρο μάλιστα ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε περιέλθει σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης.

Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη πλήρους αναβάθμισης και αξιοποίησης ενός ιστορικής σημασίας χώρου, μια και στο νυν πάρκο εκτελέστηκαν πριν από 95 χρόνια οι θεωρούμενοι ως υπεύθυνοι για τις συνέπειες της μικρασιατικής εκστρατείας, Δημήτριος Γούναρης, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, Νικόλαος Στράτος, Γεώργιος Μπαλτατζής, Νικόλαος Θεοτόκης και Γεώργιος Χατζανέστης.

Πηγή: menoumeholargo.blogspot.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ