Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 11:35

Νέο παραλήρημα Βολουδάκη: «Ο Λαγκαδά πέθανε επειδή ήταν 180 κιλά όχι από κορονοϊό» – Παραμένει σιωπηλή η Αρχιεπισκοπή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο συμπέρασμα πως ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης έχασε τη ζωή του όχι από κορονοϊό αλλά επειδή ήταν παχύσαρκος με υποκείμενα νοσήματα κατέληξε ο γνωστός για τις ακραίες τοποθετήσεις του κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Βασίλειος Βολουδάκης, που κάλεσε κληρικούς και λαϊκούς σε εξέγερση για να σωθεί η Εκκλησία.

«Ο πρόσφατα κοιμηθείς αρχιερεύς (σ.σ. ο Λαγκαδά Ιωάννης) είχε πολλά προβλήματα. Και μόνο το βάρος του, 180 κιλά, ήταν ένα αρνητικό στοιχείο για να μπορέσει να επιβιώσει με τα υποκείμενα νοσήματα» είπε χαρακτηριστικά στην τακτική διαδικτυακή εκπομπή του ο ιερέας, συμπληρώνοντας ότι «Είναι φαιδρό να λέει κανείς και να ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του έγινε λόγω του κορονοϊού».

Κατά τον ιερέα, ο οποίος συγκλόνισε το πανελλήνιο με τις κατάρες του εναντίον της Ι. Συνόδου ενώπιον του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή «Διακεκριμένοι γιατροί έχουν αποφανθεί ότι είναι το πιο απίθανο πράγμα να πεθάνει κάποιος από κορονοιο…».

Μάλιστα για να υπερασπιστεί το επιχείρημα πως «το να πεθάνει κάποιος από πνευμονικό οίδημα ή από κάποια άλλη πνευμονολογική επιπλοκή είναι σύνηθες» χρησιμοποίησε το παράδειγμα του στραβοκαταπήματος…

«Ακόμη και να στραβοκαταπιεί κάποιος την ώρα που πίνει νερό μπορεί να πάθει ένα σοβαρό πνευμονολογικό πρόβλημα» είπε ο ιερέας σύμφωνα με τις απόψεις του οποίου θα υπάρξουν κυλιόμενα lockdown μέχρι και τον Μάϊο επειδή το Πάσχα του 2021 πέφτει στις 2 Μαΐου.

«Πρέπει να εξεγερθεί και ο κλήρος και ο λαός γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε άγιο ούτε ιερό» είπε χαρακτηριστικά  συμπληρώνοντας πως «Εαν εξακολουθήσουμε να σκύβουμε το κεφάλι, θα εξαντληθεί η τετραετία και η πενταετία μέχρις ότου οι άνθρωποι της πατρίδας μας ξεχάσουν ότι υπάρχει Εκκλησία».

Ο ιερέας που από την πρώτη στιγμή που η πανδημία ενέσκηψε και στην χώρα μας είναι η πιο ισχυρή φωνή κατά των μέτρων από τον χώρο της Εκκλησίας επιμένοντας πως όλα είναι μια «σκευωρία που ετοιμαζόταν χρόνια». Ανάμεσα στα άλλα, ο ιερέας υποστηρίζει πως «το σχέδιο για τα όσα ζουμε σήμερα καταστρώθηκε το 2012» αλλά και πως η «ελληνική κυβέρνηση αγόρασε εκατομμύρια τέστ covid19 από το 2017» και πως οι απόψεις του δεν αποτελούν θεωρίες συνομωσίας αφού την συνομωσία την κάνουν οι κυβερνώντες.

«Ποιοι είναι οι συνωμοσιολόγοι; Αυτοί που σκέπτονται; Αυτοί που συγκρίνουν τα στοιχεία και λένε ‘’μα αυτό είναι ένα θεατρικό έργο που έχει γραφτεί το 2012 και παίζεται τώρα’’» αναρρωτιέται σε άλλο βίντεο του ο π. Βολουδάκης.

Συνεχίζοντας τον συλλογισμό του υποστηρίζει πως «Δεν λέμε ότι θα παιχτεί αυτό το έργο σε 20 χρόνια για να είμαστε συνωμοσιολόγοι. Εμείς λέμε πως αυτό που βλέπετε σήμερα και σας απειλούν και σας λένε ότι είναι επικίνδυνο έχει σχεδιαστεί τόσα χρόνια…».

Το πλέον παράδοξο σε όλο αυτό είναι το γεγονός πως ο συγκεκριμένος ιερέας με τις δεκάδες χιλιάδες ακολούθους χρησιμοποιεί ως άμβωνα για τις θέσεις του, έναν κεντρικό ναό της πρωτεύουσας και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία να τις καταδικάσει ακόμη κι όταν ο κληρικός της καταριόταν την Σύνοδο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ