Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 3:52

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ ΑΜΙΣΘΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Νέες πρωτοβουλίες του μητροπολίτη Αιτωλίας για άμισθους κληρικούς και ιερατικές οικογένειες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση με τους εννέα άμισθους κληρικούς που υπηρετούν στην μητρόπολη είχε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός στα γραφεία της μητροπόλεως στο Μεσολόγγι.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ενημερώθηκε για το καθεστώς που επικρατούσε μέχρι σήμερα εξήγγειλε την δημιουργία Ιδρύματος με την επωνυμία «Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Ενισχύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας».

Μεταξύ των πολλών σκοπών του ιδρύματος που περιγράφονται αναλυτικά στον κανονισμό λειτουργίας του θα είναι η εν γένει συμβολή στην πληρέστερη και αρτιότερη πνευματική, ποιμαντική, ιεραποστολική, κοινωνική και φιλανθρωπική διακονία των ιερέων στο πλαίσιο της ορθόδοξης πίστης, παράδοσης και διδασκαλίας. Η παροχή αντιμισθίας σε ιερείς που δεν είναι δημόσιοι λειτουργοί. Η ασφάλιση των ιερέων σε φορείς ιδιωτικής ασφάλισης ώστε να εξασφαλίζεται η ιδιωτική τους περίθαλψη και ενδεχομένως η σύνταξή τους. Η παροχή παντός είδους οικονομικής βοήθειας στους ιερείς που χρειάζονται αρωγή. Η συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πατέρες για την μέχρι τώρα διακονία και προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία και τόνισε ότι με την δημιουργία του ανωτέρου Ιδρύματος που θα λειτουργήσει από 1η Ιανουαρίου 2023, επιθυμεί να τακτοποιήσει το σοβαρό αυτό θέμα που απασχολεί τις ιερατικές οικογένειες με συνθήκες αξιοπρέπειας, ασφάλειας και νομιμότητας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ