Δε, 22/07/24 | 20:16

ΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ

Νέας Σμύρνης: “Στον Χριστό οφείλουμε να αγκυροβολούμε ό,τι επιθυμούμε και οραματιζόμαστε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Να ανταποκρινόμαστε στην αγάπη του Θεού ζήτησε από τους πιστούς σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών από το Παλαιό Φάληρο.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

«Να επιδιώκουμε με τη στάση της ζωής μας να γίνεται πραγματικότητα το θέλημά του μέσα σε αυτή», υπογράμμισε ο κ. Συμεών που προεξήρχε της θείας λειτουργίας των Θεοφανείων και της ακολουθίας του μεγάλου αγιασμού στον ιερό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου προσθέτοντας πως ο Χριστός είναι η δύναμή μας και η ελπίδα μας. «Σε αυτόν οφείλουμε να αγκυροβολούμε ό,τι ακριβώς οραματιζόμαστε και επιθυμούμε ο καθένας προσωπικά, οι οικογένειές μας, ο τόπος και ο κόσμος ολόκληρος», διευκρίνισε.

Όπως τόνισε μάλιστα, «χωρίς Χριστό υπάρχει ό,τι βλέπουμε σήμερα γύρω μας. Συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις και αίμα αθώων να χύνεται μεταξύ δύο ομόδοξων λαών αλλά και τόσα άλλα φαινόμενα που βλέπουμε να αποσυνθέτουν μία κοινωνία που θέλουμε να λεγόμαστε και εν πολλοίς είμαστε χριστιανική», επεσήμανε.

Ο ιεράρχης έκλεισε ωστόσο ευχόμενος προς όλους τους παρευρισκόμενους, «το φως που έλαμψε σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο να φωτίζει και να εμπνέει τις συνειδήσεις όλων μας. Να μας οδηγεί σταθερά στην εκπλήρωση του θελήματός μας που είναι η επικράτηση της ειρήνης, της αγάπης, της δικαιοσύνης στις καρδιές μας και στις κοινωνίες μας».

Ακολούθησε η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού από τον μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών στην παραλία του Φλοίσβου, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ