Κυ, 23/06/24 | 18:43

ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ: Ο Χριστός στέλνει αγίους να παρηγορήσουν και να ενισχύσουν το λαό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – Αναστάσιος Βόπης Να μην απελπιζόμαστε και να μην απογοητευόμαστε αυτές τις δύσκολες ημέρες ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Καλαμπάκα ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

“Ο Θεός δεν εγκαταλείπει την ανθρωπότητα και τα πλάσματά του σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς”, ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί ο κ. Ιουστίνος που έλαβε μέρος στο αρχιερατικό συλλείτουργο για την εορτή του πολιούχου της πόλης του αγίου Βησσαρίωνα και πρόσθεσε πως “στέλνει όμως αγίους να παρηγορήσουν και να ενισχύσουν το λαό του για να στερεωθεί έτσι η πίστη τους. Να ανοίξουν δρόμους μέσα από τους οποίους θα διαβούμε όλοι εμείς ώστε να φτάσουμε στη σωτηρία και τον παράδεισο”.

Θέλοντας να αναφερθεί στα χαρίσματα των αγίων, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης σημείωσε πως νομίζουμε ότι όλα αυτά τα απέκτησαν χωρίς πόνο και πνευματικό αγώνα αλλά όμως δεν είναι έτσι.“Οι άγιοί μας έχυσαν πολλά δάκρυα. Έκαναν πολλές υπομονές και πολύ ασκητικό αγώνα για να προσελκύσουν τη χάρη του Θεού και να γίνει έτσι μόνιμη μέσα στην καρδιά τους και να ακτινοβολούν από αυτή”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως μόνο έτσι μπορούν να διδάσκουν και να πληροφορούν τις καρδιές των ανθρώπων για τη γνήσια διδασκαλία τους. “Να θαυματουργούν και να αναπαύουν σώματα και ψυχές αφού ο αγώνας της πνευματικής ζωής είναι πολύ σκληρός”.

Παίρνοντας αφορμή από τη θαυμαστή ζωή του αγίου Βησσαρίωνα, ο κ. Ιουστίνος επεσήμανε πως γεύτηκε μέσα στην καρδιά του πόνο και θλίψη σηκώνοντας παράλληλα αγόγγυστα τον Σταυρό του Κυρίου. “Ακολούθησε τον Εσταυρωμένο Κύριο ο οποίος ήταν και ο πρώτος που σήκωσε τον Σταυρό των θλίψεων. Όλη του η ζωή ήταν μία συνεχόμενη δοκιμασία και ένας συνεχόμενος Σταυρός, αφού γνώριζε πολύ καλά ότι αν δεν προηγηθεί ο Σταυρός και ο Γολγοθάς δεν έρχεται η Ανάσταση. Ακόμη γνώριζε ότι οι πειρασμοί, οι δοκιμασίες, οι συκοφαντίες και οι διώξεις είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής του Χριστιανού και ιδιαιτέρως του μοναχού”. 

Εσπερινός και αρχιερατικό συλλείτουργο για τον πολιούχο της Καλαμπάκας

Στιγμιότυπα από τον εσπερινό και το αρχιερατικό συλλείτουργο για τον πολιούχο της Καλαμπάκας. Ρεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης

Posted by Orthodoxia.Info on Wednesday, September 15, 2021

Από τον πανηγυρίζοντα ιερό μητροπολιτικό ναό, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης συμπλήρωσε πως ο άγιος Βησσαρίων που αποτελεί το σημερινό μας καταφύγιο, “δεν πίστευε σε έναν ευσεβή εγκλεισμό μέσα στον εκκλησιαστικό εγωκεντρισμό και τον θρησκευτικό. Ήταν όμως πιστός στο λόγο του Κυρίου και ανοίχτηκε προς το λαό του Θεού ώστε δόθηκε και αναλώθηκε κυριολεκτικά εκεί καλύπτοντας έτσι τόσο τις πνευματικές, όσο και τις σωματικές τους ανάγκες”. 

Ο κ. Ιουστίνος έκλεισε με την προτροπή “αυτή τη βαριά κληρονομιά που άφησε πίσω του ο άγιος θα πρέπει και εμείς να τη δώσουμε ανόθευτη στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας”, γιατί oπως ξεκαθάρισε τι να την κάνουμε τη σπουδαία καταγωγή όταν δεν είμαστε άξιοι αυτή τη σπουδαία κληρονομιά να τη διατηρήσουμε και να τη μεταδώσουμε. “Μαζί με τα ανθρώπινα που πρέπει όλοι μας να κάνουμε ας έχουμε πρώτιστα μέσα στις καρδιές μας τη χάρη του αγίου για να μπορούμε έτσι να είμαστε αληθινοί πνευματικοί καρποί του αγίου Βησσαρίωνα”, κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι στην πολυαρχιερατική θεία λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ και συγχοροστάτησαν εκτός από τον κ. Ιουστίνο, οι μητροπολίτες Κίτρους κ. Γεώργιος, Σταγών κ. Θεόκλητος και ο επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος.   

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ