ORTHODOXIA.INFO | ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – Αναστάσιος Βόπης Πρόσκληση να μιμηθούμε την πίστη και την αθωότητα του τυφλού που μας προβάλλει σήμερα η Εκκλησία έστειλε από τους Αμπελόκηπους ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ο κ. Γαβριήλ που τέλεσε την θεία λειτουργία στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Μεσογείων με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων του π. Αλεξίου Κουρτέση στη διεύθυνση της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, παίρνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή και το θαύμα που έκανε ο Ιησούς στον τυφλό σημείωσε πως “σήμερα η Εκκλησία έρχεται να μας αναδείξει πόσα τραγικά λάθη κάνουμε εμείς οι άνθρωποι όταν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε την παρουσία του Θεού και να πάρουμε την θέση του”.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας συμπλήρωσε πως “ο τυφλός γίνεται για όλους εμάς παράδειγμα όχι μετανοίας αλλά πίστης και αθωότητας όπως θα πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος μέσα στην ζωή του. Να πιστεύει δηλαδή χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς να εκλογικεύει την διαδικασία της παρουσίας του Θεού στην ζωή του. Να αντιπαραβάλλει αυτή την πίστη με την προσπάθεια του ανθρώπου να γίνει εκείνος Θεός”, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως “η αμφιβολία της παρουσίας του Θεού στην ζωή μας είναι γεγονός και αν τελικά ο άνθρωπος το επιλέξει τότε γίνεται φτωχότερος και ανασφαλής αφού δεν έχει που να στηριχθεί και που να πατήσει”.

Αναφερόμενος στο έργο που επιτελεί το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Γαβριήλ ανέφερε πως όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα στη ζωή μας σε εσάς απευθυνόμαστε και εσάς εμπιστευόμαστε. “Είναι ιδιαίτερη η διακονία και η προσφορά σας προς την Πατρίδα και προς ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Ιδιαίτερα το καθήκον που επιδεικνύεται σε δύσκολους καιρούς και σε συνθήκες όχι και τόσο αυτονόητες αφού ζούμε σε μια εποχή που τίποτα δεν είναι  αυτονόητο ούτε όλα φαντάζουν λογικά μέσα στην ζωή μας”, ξεκαθαρίζοντας συγχρόνως πως αυτή η σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας χρειάζεται “για να μπορούμε να συνεχίσουμε τη συμπόρευση αυτή ενωμένοι σε μια Ελλάδα που τόσο δοκιμάζεται και που τόσο ανάγκη έχει να βλέπει θεσμούς να συμπορεύονται με στόχο πάντα να δοξάζεται ο Χριστός και να υπηρετείται η Πατρίδα”. 

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας εμφανώς συγκινημένος μιλώντας για το πνευματικό του παιδί, υπογράμμισε πως “ο π. Αλέξιος έρχεται με την μεγάλη του αγάπη, τον ζήλο, την διάθεση, την αφοσίωση και πάνω από όλα την ποιμαντική του ευαισθησία για να συνεχίσει αυτό το μεγάλο έργο. Να πατήσει με ασφάλεια στα βήματα των προκατόχων του και να συνεχίσει αυτή την όμορφη παρουσία της Εκκλησίας μέσα στην Ελληνική Αστυνομία”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Σάμου που παρέστη συμπροσευχόμενος από του ιερού βήματος, έχοντας και ο ίδιος υπηρετήσει το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας για δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια, ανέφερε πως “στο πρόσωπο του π. Αλεξίου έχουμε εναποθέσει προσδοκίες και ελπίδες ώστε να συνεχίσει αυτό το μεγάλο έργο σε αυτόν εδώ τον τόπο, ο οποίος είναι αιματοβαμμένος και με μεγάλη ιστορία αφού εδώ μέσα σμιλεύτηκαν και θυσιάστηκαν ψυχές”.

Στην συνέχεια ο κ. Ευσέβιος αφού ευχήθηκε στον π. Αλέξιο καλή δύναμη, κουράγιο ενίσχυση, εμμονή και υπομονή του προσέφερε έναν επιστήθιο Σταυρό τον οποίο φορούσε ο ίδιος όταν ήταν διευθυντής της σχολής, επισημαίνοντάς του: “για να σηκώνεις τα βάρη και τις αμαρτωλές καρδιές των ανθρώπων. Να τις αναπαύεις και συγχρόνως να τους προσφέρεις αυτό που μας δίδαξε ο Χριστός. Την αγάπη και το φρόνημα το θυσιαστικό”. 

Εκπροσωπώντας την πολίτικη ηγεσία ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, καλωσορίζοντας τον νέο διευθυντή του σώματος, υπογράμμισε πως με την ένταξη του π. Αλεξίου στην Ελληνική Αστυνομία “διασφαλίζεται η συνέχεια της Θρησκευτικής Υπηρεσίας με έναν υψηλό συμβολισμό που δείχνει την σταθερή θέληση των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να είναι κοντά στην Εκκλησία. Να προσεύχονται και να έχουν την ανάγκη και την στήριξη την πνευματική”.

Ο Αρχηγός του σώματος Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης αφού ευχήθηκε με τη σειρά του στον νέο προϊστάμενο καλή αρχή με γνώμονα πάντα την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό, την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και πίστη στον Θεό, έκλεισε με την διαπίστωση ότι “η παρουσία της ιεροσύνης είναι συνδεδεμένη σε κάθε σημαντική στιγμή του σώματος και της αστυνομικής οικογένειας”. 

Από τη μεριά του ο π. Αλέξιος αφού ευχαρίστησε θερμά τους δυο ιεράρχες για την αγάπη τους και την παρουσία τους καθώς και όλους τους παρισταμένους, ανέφερε πως “από σήμερα καλούμαι να ακολουθήσω την διακονία των προκατόχων μου για αυτό σας παρακαλώ να εύχεστε να με ενδυναμώνει ο Θεός και να με στηρίζει ώστε να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Από τη θέση αυτή στέλνω τις προσευχές μου σε όλους τους Έλληνες αστυνομικούς που αυτή την ώρα βρίσκονται στο ιερό καθήκον της Πατρίδος μας για να νοιώθουμε εμείς ασφαλείς”, κατέληξε ο νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας.

Να σημειωθεί ότι στην ακολουθία παρευρέθησαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, ενώ τους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια βυζαντινοί χοροί αποτελούμενοι από αστυνομικούς υπό τη διεύθυνση του Υπαστυνόμου Α΄ κ. Γρήγορη Καλαφάτη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ