Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 1:43

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΔΟΚΗΤΟ ΧΑΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Νέας Ιωνίας: “Για πόσο ακόμη η παγκόσμια κοινότητα θα μένει σιωπηλή απέναντι στο προσφυγικό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την βαθύτατη οδύνη και την απέραντη θλίψη όλων μας για τον αδόκητο χαμό συνανθρώπων μας προσφύγων και μεταναστών στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου”, σημειώνει σε μήνυμά του ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

Ο ιεράρχης αναρωτιέται ωστόσο, “για πόσο ακόμη η παγκόσμια κοινότητα θα μένει σιωπηλή απέναντι στο προσφυγικό; Πόσες ακόμη ζωές θα πρέπει να χαθούν στα βάθη των θαλασσών για να συνειδητοποιήσουμε την τραγικότητα του φαινομένου;”.

Συνάμα προσθέτει πως, “η μεγαλύτερη παρωδία της ανθρωπότητας είναι ότι η ζωή έχασε την μοναδικότητα της αξίας της. Έγινε και αυτή ένα απλό μέρος ενός συνόλου. Απέκτησε τιμή, αγοράσθηκε και έγινε εμπόρευμα, αριθμός, ένας διαρκής και συνεχόμενος θάνατος”.

Ακολούθως ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας υπογραμμίζει πως, “η ανθρώπινη ζωή όμως δεν μπαίνει στο ζύγι. Δεν κοστολογείται. Η ανθρώπινη ζωή είναι μοναδική και ανεπανάληπτη. Είναι ανεκτίμητη, απροσμέτρητη και ανυπολόγιστη, αφού αποτελεί πολύτιμο δώρο της άπειρης αγάπης του Θεού. Ήρθε η ώρα επιτέλους να μάθουμε να εκτιμούμε αυτό το θείο δώρο. Κάθε ζωή μετράει. Κάθε πρόσωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και φύλου, είναι εικόνα του Ζώντος Θεού”, διευκρινίζει.

Ο κ. Γαβριήλ εύχεται τέλος, “ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων, να παρηγορήσει τους διασωθέντες και να ενισχύσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης, ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ