Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:52

ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Νέας Ιωνίας: “Η εκκλησία από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες ήρθε σε ανοιχτή σύγκρουση με τις θρησκευτικές δεισιδαιμονίες”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στις εργασίες του 52ου Ιερατικού Συνεδρίου της μητροπόλεως Γερμανίας και Εξαρχίας Κεντρώας Ευρώπης το οποίο πραγματοποιείται στην πόλη του Μονάχου από 31 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου συμμετέχει ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ ύστερα από ευγενή πρόσκληση του μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου.

Γενικό θέμα του συνεδρίου είναι, «Από τη δουλεία των τύπων στην ελευθερία του Χριστού» και σε αυτό συμμετέχουν κληρικοί της μητροπόλεως Γερμανίας, ενω κατά την διάρκεια των εργασιών αναγνώσθηκε και μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Χθες ωστόσο ο μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ανέπτυξε εισήγηση με θέμα, «Oρθόδοξη Εκκλησία και θρησκευτική δεισιδαιμονία». Η εισήγηση του Σεβασμιωτάτου έτυχε θερμής υποδοχής από τους παρισταμένους κληρικούς και μετά το πέρας αυτής επακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Οι εργασίες του 52ου Ιερατικού Συνεδρίου λήγουν αύριο Πέμπτη με αρχιερατική θεία λειτουργία την οποία θα τελέσει ο μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ