Νεάπολη: Συνοδική αρχιερατική θεία λειτουργία παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεάπολης τελέστηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου Συνοδική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία αποτέλεσε επισφράγισμα των εκδηλώσεων για την Επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, συμμετείχαν οι οι Μητροπολίτες Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ενώ συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος  ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Μετά τη θεία Λειτουργία, ο  Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τα εγκαίνια του Διονύσιου Συνεδριακού Κέντρου ενός σύγχρονου, με τις τελευταίες προδιαγραφές, οικοδομηθέντος χώρου που φέρει το όνομα του πρώτου Αγγέλου της Τοπικής Εκκλησίας, Διονυσίου και έχει σκοπό να φιλοξενήσει πολιτιστικές και επιστημονικές εκδηλώσεις της Μητρόπολης.

Με τρισάγιο, στον τάφο του πρώτου Ιεράρχη της Μητρόπολης στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκαν οι επετειακές τελετές.

Google News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις

Από το αρχείο της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης

ORTHODOX TV