Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 12:38

Νέα λιτανεία του οσ. Ιωάννη του Ρώσσου για την κατάπαυση της πυρκαγιάς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Νέα λιτανεία του σκηνώματος του οσίου Ιωάννη του Ρώσσου πραγματοποιήθηκε χθες μετά τη θεία λειτουργία στο προσκύνημά του στην Εύβοια για την κατάπαυση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο επιχώριος μητροπολίτης Χρυσόστομος, προεξήρχε της θείας λειτουργίας προκειμένου να ευχαριστήσει, ως απλός προσκυνητής, τον πρόμαχο της Ευβοίας, Όσιο Ιωάννη, για την θαυμαστή του επέμβαση μέσα στην πύρινη δοκιμασία του τόπου.

“Ο Όσιος Ιωάννης με την απρόσμενη βροχή, τα ξημερώματα της 7ης Αυγούστου 2021, δεν χάρισε απλώς την θαυμαστή ευλογία του στον τόπο που αναπαύεται, αφού όλοι οι Άγιοι ανήκουν σε όλη την Εκκλησία, αλλά μας έδειξε ότι συμπαραστέκεται στη δοκιμασία μας και θα παραμείνει συμπαραστάτης μας και στο νέο ξεκίνημά μας, μετά το τέλος αυτής της πύρινης επέλασης”, τόνισε στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος.

Συγκινητική ήταν η παρουσία πυροσβεστών και εθελοντών, οι οποίοι, πριν αναχωρήσουν για τα σημεία δράσης και επιφυλακής, περνούσαν να λάβουν την ευχή του μητροπολίτη, ο οποίος ήλθε σε επικοινωνία με ομάδα Ρουμάνων πυροσβεστών, οι οποίοι φιλοξενούνται στον Ξενώνα του Ι. Προσκυνήματος και εν συνεχεία μετέβη και ευλόγησε το Κέντρο Επιχειρήσεων που έχουν στήσει στην περιοχή της Δαφνούσας.

Σημειώνεται ότι ο Ξενώνας του Ιερού Προσκυνήματος παραμένει ανοικτός και φιλοξενεί πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς, ενώ φιλοξενεί και κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, ώστε να παρέχονται οι πρώτες βοήθειες σε τυχόν τραυματίες. Στον ισόγειο χώρο του Ξενώνα, επίσης, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης προς ανακούφιση τόσο των εμπερίστατων αδελφών μας όσο και των μαχητών-πυροσβεστών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

Επειδή πολλοί συνάνθρωποί μας επικοινωνούν με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και ζητούν πληροφορίες, προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά τις δράσεις υποστηρίξεως των πυροπλήκτων αδελφών μας στις περιοχές των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης και Ιστιαίας-Αιδηψού, αφού ευχαριστήσουμε για την συγκινητική τους διάθεση, πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι, μπορεί να καταθέσει, ό,τι προαιρείται στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, αναγράφοντας την ένδειξη ΥΠΕΡ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ Ι. Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

Εθνική Τράπεζα, ΙΒΑΝ: GR5001104880000048829651198

Τράπεζα Πειραιώς, IBAN : GR12 0171 7690 0067 6913 6763 508

Όσοι καταθέτουν χρήματα, θα λάβουν νόμιμη απόδειξη και στο τέλος θα δημοσιευθεί απολογισμός διαχειρίσεως των εισφορών.

Επίσης εφιστούμε την προσοχή σε όλους να προσέχουν και να αποφεύγουν διάφορα ανεπιβεβαίωτα αιτήματα οικονομικής ενίσχυσης από αγνώστους, διότι, κατά πληροφορίες μας, ήδη σημειώνονται κρούσματα εξαπάτησης.

                                                                                                             ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ