Δημοσιεύθηκε πριν λίγο στο ΦΕΚ η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που περιλαμβάνει τα περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας με ισχύ από σήμερα Σάββατο έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας, 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η χώρα χωρίζεται σε δύο επίπεδα: “επιτήρησης” και “αυξημένου κινδύνου”. Στο μεν, πρώτο επίπεδο συνεχίζουν να ισχύουν οι περιορισμοί όπως ακριβώς και τις δύο τελευταίες εβδομάδες, δηλαδή επιτρέπεται η παρουσία πιστών σύμφωνα με την αναλογία ένα άτομο ανά 25 τ.μ. με μέγιστο αριθμό τους 50 πιστούς.

Στο επίπεδο “αυξημένου κινδύνου”, ή πιο απλά στις “κόκκινες” περιοχές, όπως ήδη από εχθές δημοσίευσε το orthodoxia.info, τίθεται ως ανώτατο όριο η παρουσία μόνο 9 πιστών, ανεξαρτήτως του εμβαδού, ενώ εξακολουθεί να προβλέπεται και η κατ’ ιδίαν προσέλευση των πιστών για ατομική προσευχή και στα δύο επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο “αυξημένου κινδύνου” εντάσσονται από σήμερα: η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ο δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της δημοτικής Ενότητας Δυστίων του δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ο δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ο δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ο δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η περιφέρεια Αττικής πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Ετικέτες: