Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 2:01

ΕΙΣ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ

Νέα καθηγουμένη στην ιερά μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού Μέγα Δένδρου Θέρμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Νέα Καθηγουμένη εξέλεξε σήμερα η αδελφότητα της ιεράς μονής αγίου Κοσμά Αιτωλού Μέγα Δένδρου Θέρμου εις διαδοχή της μακαριστής πρώτης Καθηγουμένης της μονής Γερόντισσας Ευθυμίας Γκελτή.

Μετά την θεία λειτουργία στο καθολικό συνήλθε η αδελφότητα για την διαδικασία των εκλογών. Ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Δαμασκηνού, προς διακρίβωση της εκλογικής διαδικασίας, ορίσθηκε και παρέστη ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ράπτης.

Γενομένης της σχετικής διαδικασίας εξελέγη παμψηφεί νέα καθηγουμένη της ιεράς μονής, η οσιολογιωτάτη μοναχή Χαριτίνη, ενώ η εκλογή της γνωστοποιήθηκε με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.

Ακολούθησε ευχαριστήριος δέηση και τρισάγιο επί του τάφου της μακαριστής καθηγουμένης Ευθυμίας από τον Πρωτοσύγκελλο Θεόκλητο Ράπτη και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο αρχιμανδρλιτη Ιωσήφ Ζωγράφο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κοινοποιήθηκε στον μητροπολίτη Αιτωλίας, ο οποίος ευχήθηκε στην νέα καθηγουμένη καλή στερέωση και ενίσχυση στο βαρυσήμαντο διακόνημά της, ενώ προσεχώς θα καθορίσει την ημερομηνία της ενθρονίσεώς της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ