Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 16:02

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ

Νέα ηγουμένη εξέλεξε η αδελφότητα της ιεράς μονής Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Νέα ηγουμένη εξέλεξε το πρωί της Δευτέρας η αδελφότητα της ιεράς μονής Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου μετά την εκδημία της μακαριστής Γερόντισσας Ευπραξίας.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη νέα ηγουμένη εξελέγη η μοναχή Ξένη ενώ η εκλογή της γνωστοποιήθηκε με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.

Ο μητροπολίτης Κορίνθου αφού ευχαρίστησε τις μοναχές για την υποδειγματική διεξαγωγή των εκλογών συνεχάρη την Γερόντισσα Ξένη επισημαίνοντάς της την μεγάλη ευθύνη της διαποιμάνσεως της αδελφότητος, την ανάγκη της με αγάπη και αλληλοσεβασμό συμβιώσεως και την αποδοχή και τον σεβασμό της διαφορετικής απόψεως, ευχόμενος την Θεόθεν στήριξή της δια πρεσβειών της Παναγίας.

Η νέα Ηγουμένη αντιφωνώντας υποσχέθηκε ότι θα εκδαπανήσει την ύπαρξή της υπέρ της εκκλησίας, της μητροπόλεως και της αδελφότητας διαποιμαίνοντας την ιστορική μονή με ορθόδοξο εκκλησιαστικό φρόνημα, πίστη και αγάπη προς πάντας.

Η επίσημη ενθρόνιση της νέας ηγουμένης θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της πανηγύρεως της μονής κατά την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 23 Αυγούστου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ