ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: Χρήστος Μπόνης

Έκκληση στους μη εμβολιασμένους πολίτες που προσέρχονται στους ναούς για τις θρησκευτικές τους ανάγκες, να πραγματοποιούν εξετάσεις (rapid ή μοριακό τεστ) κάνει με εγκύκλιο της προς τις Μητροπόλεις η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο συνοδικό έγγραφο σημειώνεται για μια ακόμη φορά η ανάγκη τήρησης των υγειονομικών μέτρων και υπενθυμίζεται στους κληρικούς, τους ιεροψάλτες και όλους τους απασχολούμενους στους ναούς που δεν έχουν εμβολιασθεί ακόμη ότι υποχρεούνται να προχωρούν με δικά τους έξοδα σε δυο ελέγχους εβδομαδιαίως, το αποτέλεσμα των οποίων οφείλουν να κοινοποιούν στις κατά τόπους Μητροπόλεις.

ΚΑΝΤΕ ΤΕΣΤ

Αυτό που ξεχωρίζει στην εγκύκλιο αυτή τη φορά, είναι το γεγονός πως η Ιερά Σύνοδος «προτρέπει πατρικώς» όπως ακριβώς αναφέρει, τους μη εμβολιασμένους να ελέγχονται με δική τους πρωτοβουλία ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού ανάμεσα στα μέλη των εκκλησιαστικών κοινοτήτων.

Η έκκληση αυτή της ηγεσίας της Εκκλησίας προς τους πιστούς δεν συνδέεται με κάποιο επιπλέον μέτρο, ούτε οι πιστοί θα ελέγχονται από τους επιτρόπους ή άλλα πρόσωπα για το αποτέλεσμα του όποιου ελέγχου έχουν πραγματοποιήσει, μιας και υποχρεωτικότητα αφορά μόνο στο προσωπικό των ναών.

Επί της ουσίας αυτό που λέει η Ιερά Σύνοδος προς τους πιστούς είναι πως αφού επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να μην εμβολιαστούν ας φροντίσουν τουλάχιστον όταν προσέρχονται στους ναούς να έχουν γνώση της κατάστασης τους ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο κι άλλα πρόσωπα.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: