Έκκληση προς ιερείς και πιστούς να τηρούν τα μέτρα κατά της πανδημίας «επακριβώς» κάνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων στην χωρα.

«Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ι. Συνόδου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις οι ναοί παραμένουν κανονικά ανοικτοί και για τους μη εμβολιασμένους πολίτες χωρίς την ανάγκη ύπαρξης βεβαίωσης τέστ ενώ οι μόνοι που είναι υπόχρεοι εξετάσεων δυο φορές την εβδομάδα είναι οι κληρικοί.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: