Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:15

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

Νέα διαδικτυακή εκδήλωση από την ακαδημία θεολογικών σπουδών Βόλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την επόμενη διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει η ακαδημία θεολογικών σπουδών Βόλου στα πλαίσια του φετινού κύκλου διαλέξεων «Καιρός του ποιήσαι».

Στην εκδήλωση που θα μεταδοθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. θα συζητηθεί το θέμα «ο ρόλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) στον 21ο αιώνα και η συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας», η οποία συνδιοργανώνεται με το Ινστιτούτο Ορθοδόξων Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ (Ηνωμένο Βασίλειο).

Στη συζήτηση ωστόσο θα λάβουν μέρος ο πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ. Ιώβ (Γκέτσα), μόνιμος εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο ΠΣΕ, καθηγητής στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας στο Σαμπεζύ της Γενεύης (Ελβετία και Γαλλία, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Χαλίλ, Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Μπαλαμάντ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΣΕ (Λίβανος), Η Δρ. Κατερίνα Κοτσαντρλε Μπάουερ, ερευνήτρια και λέκτορας στο Οικουμενικό Ινστιτούτο της Προτεσταντικής Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα  (Τσεχία) και ο Δρ. Ραζβάν Πορούμπ, Διδάσκων στο Ινστιτούτο Ορθοδόξων Σπουδών του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ (Ηνωμένο Βασίλειο)

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο συνεργάτης της Ακαδημίας Γεώργιος Βλαντής, Διευθυντής του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Βαυαρίας (Γερμανία και Ελλάδα), ενώ την διάλεξη όσοι επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά ΕΔΩ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ